Metsästys ja kalastus ohjeet

Ridasjärven kalastuskunnan kalavesiin kuuluu Ridasjärvi ja Sykäri oheisten karttojen mukaan, Tervelammi sekä keravanjärven hyvinkään puoleinen osa. Myös Ridasjärvestä lähtevä keravanjoki kuuluu kaukasten juhlatalolle asti.

Onkiminen ja pilkkiminen ovat jokamiehenoikeusia. Kaikki kalastusluvat on kalenterivuosi kohtaisia.

Viehe- ja pyydyskalastuksessa kalastonhoitomaksu tulee olla maksettuna 18-64 vuotiailta, jolloin saat kalastaa yhdellä vavalla. Ala-, ja yli-ikäiset kalastavat ilmaiseksi. Lisävavan luvalla voit käyttää uistelussa yhtä lisä vapaa ja käyttää viittä ootto-onkea talvikalastuksessa. Viehekalastus periaate on yksi lupa, yksi vapa.

Lisätietoa Kalastonhoitomaksusta saa osoitteesta https://www.eraluvat.fi.

Pyydyskalastukseen tarvitaan kalastuskunnan lupa joka on hankittavissa täältä verkkokaupasta. Pyydys tulee olla nimettynä luvan maksajan nimellä. Erillistä lupamerkkiä ei enää toimiteta. Pyydyslupa 6 euroa. Katiska ja Rysä 1 lupa, Verkko 2 lupaa / 30m. Kaksi verkkoa saa laittaa peräkkäin. Minimi silmäkoko 50mm. Merkkaus kummastakin päästä. Pitkäsiima 2 lupaa. Talvikoukut ja merrat 5kpl / 1 lupa. Maksimi lupamäärä 8 per henkilö.

Ridasjärvellä voi myös sorsastaa sorsatusaikaan ja sitä varten myydään päivä-, ja kausilupia. Sorsastaminen vaatii metsästyskortin sekä tarvittavien aseiden kantoluvat ja sorsastusluvan. Sorsastuslupia myydään täällä verkkokaupassa. Alimpana sivulla tietoa sorsastamisesta Ridasjärvellä.

Alla kartta Ridasjärvestä. Vuokraveneet löytyvät Lintutornilta sekä eteläisestä rannasta n. 50m pohjoiseen rantaa pitkin.

Created with GIMP

Alla kuva Sykärin järvestä

Sykärin järvellä huomioitava yksityiset vesialueet!