Metsästys ja kalastus ohjeet

Ridasjärvellä voi kalastaa kahdella eri järvellä hankkimalla tarvittavat luvat (pois lukien onkiminen ja pilkkiminen jotka ovat jokamiehenoikeudella sallittu kaikilta). Viehe- ja pyydyskalastuksessa kalastuksenhoito maksu tulee olla maksettuna 18-64 vuotiailta ja sen lisäksi tarvitaan pyydyskalastukseen vesialueen oma lupa joka on hankittavissa täältä verkkokaupasta. Lisävavoille omat luvat verkkokaupasta. Lisätietoa Kalastuksenhoitomaksusta saa osoitteesta https://www.eraluvat.fi. Viehekalastus periaate on yksi lupa, yksi vapa.

Pyydyskalastusta varten myydään merkkejä verkkokaupasta. Katiska ja Rysä 1 merkki, Verkko 2 merkkiä / 30m, 60m maksimi. Minimi silmäkoko 50mm. Merkkaus kummastakin päästä. Pitkäsiima 2 merkkiä. Ootto-onki ja merrat 5kpl / 1 merkki. Maksimi merkkimäärä 8 per henkilö.

Ridasjärvellä voi myös sorsastaa sorsatusaikaan ja sitä varten myydään päivä-, ja kausilupia. Sorsastaminen vaatii metsästyskortin sekä tarvittavien aseiden kantoluvat ja sorsastusluvan. Sorsastuslupia myydään täällä verkkokaupassa. Alimpana sivulla tietoa sorsastamisesta Ridasjärvellä.

Alla kartta Ridasjärvestä. Vuokraveneet löytyvät Lintutornilta sekä eteläisestä rannasta n. 50m pohjoiseen rantaa pitkin.

Created with GIMP

Alla kuva Sykärin järvestä

Sykärin järvellä huomioitava yksityiset vesialueet!